Det här är Pierre Ströms officiella hemsida

Pierre sjunger på:

Tappströms Visfestival, Ekerö
Söndag 14 juli kl 12-18

 

Orsa station
Tisdag 16 juli kl 19-21


Orsayran
Onsdag 17 juli hela dagen

 

 

Loses Visfestival
Fredag 19 - lördag 20 juli

på finnskogen söder om Bollnäs

www.loses-festival.se

 

Inspelat i Teaterladan vid Loses, Finnskogsteatern i Gustavsfors på Bollnäs södra finnskog.

Omslagsbild, OS-porträtt: Ragnar Johansson/BUS2015
Gruppfoto och reprofoto av porträttet: Kjell Öberg


Jag har tillsammans med cellisten Emeli Jeremias gjort ett album, som är en hyllning till Ulla Winblad. Hon är näst efter Fredman huvudpersonen i Fredmans Epistlar. Hyllningen är också riktad till Maja Stina Källström, som är den viktigaste förebilden till Ulla Winblad.

Bilden på framsidan är gjord av Peter Dahl.
Foto: Anders Henrikson


CD-skivorna kan beställas direkt ifrån Pierre via mail eller telefon.


Trubadurpriset 2014 gick till Pierre





Läs mer

 

PIERRE STRÖM tillhör den kärntrupp av vissångare med bl.a. Fred Åkerström och Cornelis Vreeswijk, som kring Vispråmen Storken, startade visvågen på 1960-talet, och sedan tillsammans med flera storheter bildade YTF, Yrkestrubadurernas förening 1971. Den egna visa som inbringat mest STIM-pengar är ”Ulla Winblad vid Fiskartorpet” text: Lars Forssell, musik: Pierre Ström. Visan är insjungen av Monica Nielsen, Jeja Sundström och Cornelis Vreeswijk.

Vid den första Hagafesten 1967, i Stockholms Stads Bellmanspel gjorde Pierre rollen som Bellman. Sedan sjöng han i 40 år på Skansens Bellmandag. 1990 spelade Pierre Bellman i en pjäs på Riksteatern, som han och Finn Zetterholm skrev. Och den näst senaste CD-produktionen är en hyllning till Ulla Winblad, inspelad tillsammans med cellisten Emeli Jeremias.

Pierre har gjort ett tiotal LP och flera CD, med bland annat rallarvisor. 1976 kom LP:n ”På Palmes tid”, ett samarbete med Owe Junsjö, där de båda skrev all text och musik.

Senaste album är "Dåren och stjärnan" där Pierre tillsammans med andra YTF-artister har tonsatt dikter av Olle Svensson.

I år, 2019, firar Pierre 54 år som professionell artist, sångare och låtskrivare. Pierre skriver egna visor och arbetar nu med sånger till nästa album, som beräknas komma till vintern.

Pierre tilldelades 2002 års stipendium till Ulf Peder Olrogs minne.

Pierre fick Samfundet Visans Vänners pris 2013 och Nils Ferlin-sällskapets Trubadurpris hösten 2014.

Som ordförande i YTF leder Pierre tillsammans med Lolita Ray 20-årsjubilerande Stockholms Visfestival 2019 i Kungsträdgården, söndag 7 juli.

Pressbilder

Kontakt och bokning: pierre@pierrestrom.se
Telefon 072-520 49 99

 

Uppdat 13/7 2019