Det här är Pierre Ströms officiella hemsida

Kalendarium sommaren 2018

Inspelat i Teaterladan vid Loses, Finnskogsteatern i Gustavsfors på Bollnäs södra finnskog.

Omslagsbild, OS-porträtt: Ragnar Johansson/BUS2015
Gruppfoto och reprofoto av porträttet: Kjell Öberg


Jag har tillsammans med cellisten Emeli Jeremias gjort ett album, som är en hyllning till Ulla Winblad. Hon är näst efter Fredman huvudpersonen i Fredmans Epistlar. Hyllningen är också riktad till Maja Stina Källström, som är den viktigaste förebilden till Ulla Winblad.

Bilden på framsidan är gjord av Peter Dahl.
Foto: Anders Henrikson


CD-skivorna kan beställas direkt ifrån Pierre via mail eller telefon.


Trubadurpriset 2014 gick till Pierre





Läs mer

 

PIERRE STRÖM tillhör den kärntrupp av vissångare med bl.a. Fred Åkerström och Cornelis Vreeswijk, som kring Vispråmen Storken, startade visvågen på 1960-talet, och sedan tillsammans med flera storheter bildade YTF, Yrkestrubadurernas förening 1971. 

Vid den första Hagafesten 1967, i Stockholms Stads Bellmanspel gjorde Pierre rollen som Bellman. Sedan sjöng han i 40 år på Skansens Bellmandag. 1990 spelade Pierre Bellman i en pjäs på Riksteatern, som han och Finn Zetterholm skrev. Och den näst senaste CD-produktionen är en hyllning till Ulla Winblad, inspelad tillsammans med cellisten Emeli Jeremias. 

Pierre har gjort ett tiotal LP och flera CD, med bland annat rallarvisor. Senaste album är " Dåren och stjärnan" där Pierre tillsammans med andra YTF-artister har tonsatt Olle Svensson.

I år, 2018, firar Pierre 53 år som professionell artist, sångare och låtskrivare. Pierre skriver egna visor och tonsätter dikter av bland andra Olle Svensson, Emil Hagström och August Strindberg.

Pierre fick 2002 stipendium av Stiftelsen Ulf Peder Olrogs minne, Samfundet Visans Vänners pris 2013 och Nils Ferlin-sällskapets Trubadurpris hösten 2014.

Kontakt och bokning: pierre@pierrestrom.se
Telefon 072-520 49 99

 

Uppdat 4/6 2018